Archives

Bever Innovations verhuist naar duurzame nieuwbouw

Op 1 juni nemen de Bever Innovations divisies Fuel, Industrial en Horti intrek in hun nieuwe, gezamenlijke en zeer duurzame hoofdkantoor op de Techniekweg in Zierikzee. De 2.551 m² grote nieuwbouw is all-electric en grotendeels zelfvoorzienend. Elektrische luchtverwarmers, warmtepompen en intelligente LED-verlichting garanderen een optimaal werkcomfort, terwijl open en transparante kantoorruimtes ervoor zorgen dat medewerkers sneller en effectiever kunnen communiceren én hun creativiteit wordt gestimuleerd.

Het nieuwe hoofdkantoor is opgesplitst in twee delen. De entree vormt het bruisende middelpunt. Naast een wachtruimte en receptie zijn hier een kleine showroom en een kantine voor medewerkers ingericht. Aan de rechterkant van de entree bevinden zich de kantoren. De linkerkant is gereserveerd voor de expeditie, werkplaatsen en het magazijn. “Blikvanger van de entree is een grote trap, die leidt naar de eerste verdieping”, vertelt Jacco de Ronde, één van de vier directeuren van Bever Innovations en verantwoordelijk voor de oplevering van het nieuwe hoofdkantoor. “Hier zijn voornamelijk open kantoortuinen ingericht, evenals spreekkamers en vergaderruimtes waar medewerkers zich even kunnen afzonderen.”

Efficiënte flow
De open werkplekken zorgen ervoor dat medewerkers en afdelingen vaker en sneller contact kunnen maken. Daarnaast maken ze een efficiëntere flow van orders en bedrijfsprocessen mogelijk. “Wij hebben er bewust voor gekozen om afgescheiden kantoorruimtes en gangfuncties zoveel mogelijk te beperken”, vertelt De Ronde. “Algemene functies zoals koffieautomaten, printers, toiletruimtes, et cetera zijn centraal ingericht, waardoor de verkeersstromen beperkt blijven. Dit zorgt voor meer rust op de afdelingen. Strategisch geplaatste kastenwanden voorzien in de nodige geborgenheid en privacy én maken flexibele indelingen in de toekomst mogelijk, zonder dat opnieuw verbouwd hoeft te worden.”

Moderne uitstraling
Voor de nieuwbouw is gekozen voor een traditionele constructie. Het casco is opgetrokken uit beton en kalkzandsteen en wordt ondersteund door een staalconstructie. Daaromheen zijn lichte aluminium gevelpanelen aangebracht, die het gebouw een moderne, industriële uitstraling geven. Een uitbouw van donker metselwerk zorgt voor een speelse ‘finishing touch’. Voor de vloer is gekozen voor kanaalplaten. “De constructie zorgt ervoor dat geluidsoverlast tot een minimum wordt beperkt”, vertelt De Ronde. “Een enorme verbetering ten opzichte van ons oude gebouw, dat bij harde wind luid piepte en kraakte. In de nieuwbouw wilden we dit absoluut niet. Bovendien kan met de gekozen materialen een gezond en aangenaam binnenklimaat gecreëerd worden.”

Duurzame energieopwekking
Zonnepanelen op het dak zorgen voor een duurzame energieopwekking, vertelt hij. “Alle gebouwvertrekken worden elektrisch verwarmd, gekoeld en geventileerd. Een all-electric warmtepomp borgt een duurzame koeling en verwarming, in alle jaargetijden.” Overal in de nieuwbouw is vanzelfsprekend intelligente LED-verlichting van Bever Innovations gemonteerd, in verschillende optieken. Dankzij de draadloze Bever EOS-netwerktechnologie kunnen deze armaturen eenvoudig worden beheerd en beheerst en wordt het energieverbruik tot een minimum gereduceerd.

Ons nieuwe adres:
Vanaf 1 juni kunt u ons hier vinden: Techniekweg 2, 4301 RT Zierikzee